Carlton Ambassador Hotel sluit zich aan bij Preferred Hotels & Resorts

Haags boutique hotel treedt na renovatie en uitbreiding toe tot unieke, wereldwijde collectie van hotels

Vanaf oktober is het Carlton Ambassador Hotel opgenomen in de collectie van Preferred Hotels & Resorts. Preferred Hotels & Resorts biedt een diverse en kwalitatief hoogwaardige collectie van unieke, onafhankelijke hotels en resorts van over de hele wereld. Het Haagse hotel mag zich één van de 650 hotels noemen, die het internationale kwaliteitslabel draagt.

Het Carlton Ambassador Hotel schaart zich onder de Lifestyle Collection van Preferred Hotels & Resorts. Het boutique hotel is geselecteerd op haar authentieke uitstraling van karakter en cultuur, gecombineerd met persoonlijke, excellente service. Bovendien zorgt de gunstige ligging aan de prachtige Sophialaan ervoor dat dit hotel perfect is voor zowel een zakelijk als vrijetijdsverblijf in Den Haag.


In een nieuw jasje
Dat het Carlton Ambassador Hotel is opgenomen als Preferred Hotel heeft een duidelijke aanleiding. Het hotel heeft de afgelopen tijd een intensieve verbouwing ondergaan om haar boutique karakter te versterken. Twee jaar geleden is reeds een start gemaakt met de verbouwing van de kamers op de eerste etage naar unieke Signature Rooms. Afgelopen december breidde het hotel uit met Ambassador Residences & Suites. Beide hotelkamertypes hebben de herkenbare Dutch boutique stijl met Hindeloopen elementen, Delfts blauwe accessoires en ‘Hague Blue’ stoffen. De overige hotelkamers zijn ontworpen in een English boutique stijl, met duidelijk verwijzingen naar de Tudor Rose.

Afgelopen zomer heeft de begane grond van het Carlton Ambassador Hotel een metamorfose ondergaan. Hier smelten de twee hotelkamerstijlen samen. Zo zijn er in het ontwerp van de receptiedesk originele Delfts blauwe schilderingen en een bijzondere Tudor Rose in glas verwerkt. Ook Restaurant Henricus is geheel gerenoveerd; het eigentijdse meubilair en het frisse, elegante decor dragen bij aan de warme sfeer van het restaurant. Restaurant Henricus is daarmee een heerlijke plek geworden om op elk moment van de dag te genieten van fijn gezelschap en goed eten.

“Het is een eer om internationaal erkend te worden door Preferred Hotels & Resorts. De toetreding van Carlton Ambassador tot deze collectie van wereldwijde tophotels is onderdeel van onze ambitie en de vervulling van een langgekoesterde wens.„ Arwin Paulides, General Manager van Carlton Ambassador Hotel  

Preferred Hotels & Resorts
Preferred Hotels & Resorts biedt een diverse en kwalitatief hoogwaardige collectie van unieke, onafhankelijke hotels en resorts van over de hele wereld. Preferred Hotels & Resorts onderscheidt vijf collecties, die gasten inspireren met buitengewoon elegante hotels. De vijf collecties Legend, LVX, Lifestyle, Connect en Preferred Residences sluiten aan bij elke smaak, stijl en persoonlijke voorkeur. Tevens biedt Preferred Hotels & Resorts het grootste loyaliteitsprogramma voor individuele hotels, waarmee de gasten van het Carlton Ambassador nu ook extra voordeel genieten. In Nederland is het Carlton Ambassador het vierde hotel dat onderdeel uitmaakt van Preferred Hotels & Resorts collectie. Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, The College Hotel en Hotel Pulitzer in Amsterdam behoren al langer tot de wereldwijde collectie.

“Het Carlton Ambassador hotel is een boutique hotel dat elk verblijf tot een unieke ervaring maakt. Wij zijn verheugd dat wij dit gerenommeerde hotel mogen verwelkomen in onze Lifestyle collectie.„ Philipp Weghmann, Executive Vice President of Europe van Preferred Hotels & Resorts
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Carlton Hotel Collection

De Carlton Hotel Collection biedt comfortabele viersterrenhotels met inspirerende conferentie en leisure faciliteiten in Nederland, Engeland, Schotland en België. De hotels kenmerken zich door hun eigen unieke stijl en identiteit, maar hebben die bijzonder warme, gastvrije sfeer met elkaar gemeen. De groep streeft echter niet naar een eenheid in identiteit en design. Ieder hotel is juist verrassend uniek en legt een direct verband met de omgeving, de locatie of plaatselijke historie.

berichten